Onze Diensten 
 

Efileren
Dit is het uitdunnen van de vacht met een speciale schaar. Hiermee wordt de vacht in model gebracht. Wilt u uw hond er netjes bij laten lopen, adviseren wij u deze behandeling om de drie maanden te herhalen.

Knippen
Knippen gebeurt met een gewone rechte of kromme schaar. De hond heeft een krul- of staande vacht. Wij adviseren uw hond viermaal per jaar te laten knippen. Dit kan in lange of korte modellen.

Plukken
De vacht moet geschikt zijn om geplukt te worden, dit is zo bij honden met een ruwe vacht. Hierbij wordt de loszittende bovenvacht verwijderd.
Deze behandeling dient om de zes maanden herhaald te worden.

Scheren
Hierbij wordt de hond met een hondentondeuse geschoren. Dit biedt vaak een uitkomst voor kortharige honden die veel verharen en voor honden wiens vacht erg in de klit zit. Na deze behandeling heeft u drie maanden geen last van haren in huis.

Nagels knippen
De nagels van uw hond dienen regelmatig gecontroleerd te worden, wanneer ze te lang zijn heeft uw hond daar last van, en dienen deze geknipt te worden. 

Wassen
Uw hond wordt eerst geborsteld, daarna gewassen met shampoo en vervolgens
droog geföhnd.

Uw hond verhaart, wat nu?

DE WAS-BLAASMETHODE

Naar tekst van Jet Bijen-Veldhoen

Tijdens de verhaarperiodes, doorgaans in het voor- en najaar onder invloed van licht en temperatuur, worden de baasjes gek van de loslatende haren in huis, op de  bank en kleding. Massaal wordt er naar de borstel en allerlei andere materialen gegrepen om de hond fanatiek te ontdoen van het losse haar. Althans, dat is de bedoeling, want in de praktijk gebeurt er iets heel anders; door dit fanatieke borstelen wordt niet alleen de loszittende onderwol uit de vacht verwijderd, maar ook haren (zowel onderwol als dekharen) die nog niet hun uiteindelijke levensduur hebben bereikt. Deze haren zitten dus nog niet los.  De traditionele ontwoltechnieken met fijne kam, hark, Furminator of Coat King sorteren de ruiende wolharen niet, maar trekken onrijp, rijp en rot zonder onderscheid in één haal uit. Omdat de haarzakjes onmiddellijk de schade willen herstellen, vormen de haarknopjes met spoed nieuwe, tijdelijke wolharen. Die zijn van matige kwaliteit, waardoor hun levensduur beperkt is. Door de beschadiging van de vacht wordt juist overmatig verharen en klitgevoeligheid in de hand gewerkt.

DE WAS-BLAASMETHODE


Als wolharen aan vervanging toe zijn, is hun mantel niet meer gaaf. De haarschubben staan open of zijn afgebroken. Daardoor zuigen ze water op tijdens wasbeurten. De jongere, gavere exemplaren nemen geen water op, de haren die al wel schade hebben kunnen het voordeel van de twijfel hebben. Door het opbrengen van een shampoo verdwijnt vuil en vet van de haren. De haar zuigt door langdurig in weken (miniaal 30 minuten) vol met water en shampoo, wordt zwaar en zal in veel gevallen al loslaten tijdens het uitspoelen. Het uitschudden doet de twijfelgevallen loslaten. Dit uitschudden kunnen we extra ondersteunen door het inzetten van een zogenaamde waterblazer; door middel van een stevige, niet warme luchtstroom blazen we alle ‘niet gave’ uit de vacht, waardoor we zowel de hond als de vacht niet belasten en tevens de hond drogen. Het droogwrijven met handdoeken, doorkammen of föhnen onder begeleiding van borstelen en hitte doet ook het gave deel van de wol loslaten en dat is ongewenst. Na het droogblazen moet er niet nageborsteld worden, omdat hiermee de vachtsamenstelling wordt verstoord.

Na een week dient de procedure herhaalt te worden. Op deze wijze wordt de natuurlijke verharingbeperkt tot één wolruiperiode per jaar, de echte kortharen uitgezonderd. Door na een week dezelfde wasbeurt te doen, komen de wolharen mee die iets jonger waren dan die van vorige week. Dieren met vachten in, door te vaak borstelen , uitgelokte permanente rui komen na een week terug en de allerergste gevallen nog eens met een maximum van zes beurten. De reguliere waskuur, toegepast op liefst het hoogtepunt van de rui, omvat twee afspraken.

Tot slot; Trimsalon de 4voeter heeft alle faciliteiten in huis om deze behandeling doeltreffend en duurzaam uit te voeren. Het helpt uw hond door zijn ruiperiode, voorkomt overmatig verharen, zorgt voor een schone, mooie en gezonde vacht en natuurlijk scheelt het u veel tijd en nog meer haar en rommel in huis!


Prijzen

 

Wasbeurt Honden Wassen
(toeslag bij langhaar)

                                                                                                                Prijzen wassen 2021

Extra kleine hond               € 10,00                                       

Kleine hond                        € 12,00                    

Middelgrote hond               € 15,00                   

Grote hond                         € 20,00                      

Extra grote hond                € 30,00

Was-blaasmethode v.a.     € 30,00 

Uw hond wordt gewassen met shampoo en geföhnd.             

 

Knippen van de nagels
Knippen van de nagels          € 6,00

Ogen/oren schoonmaken
Ogen en oren schoonmaken €5,00
 

Trim-knip beurt
De prijs van een trim-knip beurt is afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer de hond gebracht wordt, wordt vooraf met de klant besproken wat de wensen zijn en afhankelijk van de vachtconditie en de grootte van de hond zullen we een prijs voor een trimbeurt afspreken. Een trimbeurt is inclusief wassen,föhnen, nagels knippen, ogen en oren schoonmaken.

      

        
        
             
       
              
        Tussenbeurt
Bij een tussenbeurt komt de hond na ongeveer 6 weken terug voor
het uitkammen, wassen en bijwerken.(dit is dus geen uitgebreide trimbeurt en geld alleen voor honden die vooraf een volledige trimbeurt gehad hebben bij Trimsalon de 4voeter). 
Voor mensen die moeite hebben met kammen is dit een fijne oplossing.
Bij het maken van een afspraak vermelden dat het om een tussenbeurt gaat. Trimsalon de 4voeter beoordeeld of uw hond voor deze tussenbeurt in aanmerking komt.